Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Zoeken
 

Risico voet

Risico Voet

Voetzorg bij de oudere voet of vaatlijden
Bij het ouder worden wordt de huid steeds dunner. De huid wordt kwetsbaar en kan snel kapot gaan. In combinatie met een slechtere doorbloeding kan wondgenezing vertraagd worden.

Enkele kenmerken van een oudere voet zijn verstijving van gewrichten, artrose, droge schilferige huid, spataderen, koude/warme voeten.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de conditie van de voeten geanlyseerd, eventuele klachten geinventariseerd en het behandelplan besproken.

Bij ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen wordt doorverwezen naar een arts of podotherapeut.

Voetverzorging bij spasme
Voetafwijkingen komen vaak voor bij spastische voeten. Vaak wordt de voet een spitsvoet en kantelt het enkelgewricht naar buiten, waardoor op de buitenkant van de voet gelopen wordt. Deze groep patienten is aangewezen op orthopedisch schoeisel.

De behandeling begint met een uitgebreid voetonderzoek. De beweeglijkheid van de gewrichten wordt getest, de gevoeligheid of gevoelloosheid in de voeten onderzocht en aandoeningen aan de huid en nagels van de voeten worden beoordeeld.