Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Zoeken
 

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen

Overmatige lichaamsbeharing

Overmatige lichaamsbeharing heeft verschillende oorzaken. Haargroei wordt o.a. veroorzaakt door hormonen, erfelijke aanleg of medicijnen.

Werkwijze

Een dun naaldje, zo dun als de haar zelf, wordt langs het haartje in de haarwortel gebracht. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Als de haar eenmaal los is wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarwortel zodat zoveel mogelijk cellen die de haar aanmaken, vernietigd worden. Er wordt haar voor haar gewerkt.

Een haar moet vaker behandeld worden voordat hij definitief weg is. Het aantal haren neemt af, wordt steeds dunner en minder gepigmenteerd.

Het lichaam is in staat ‘slapende’ haarzakjes te stimuleren door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen of door het ouder worden.

Het is daarom aan te raden om de behandeling na de volledige sessie 1 maal per jaar te herhalen.

Voor de behandeling

De behandeling wordt voorafgegaan door een vrijblijvende intake. Je bereidt je het beste voor op de behandeling door niet te gaan ontharen op de plek die zal worden behandeld. Als je zelf de haren voor de intake of de behandeling verwijdert is het moeilijker om te zien welke haren weggehaald moeten worden. Gedurende de behandelperiode mogen de haren alleen geknipt of geschoren worden om het haargroeiproces niet te verstoren. Op de dag van de behandeling moeten de haren 2 mm of langer zijn.

Is het pijnlijk?

Niet iedereen heeft dezelfde pijngrens. Er wordt met stroom gewerkt en dat wordt ervaren als een warmte (hitte) die in de huid ontstaat. De een vindt dit niet pijnlijk, de ander wel. Is de behandeling te pijnlijk, dan kunt u vragen om Emla crème bij uw huisarts. Dit is een huid verdovingscrème die minstens 40 minuten voor de behandeling dik aangebracht moet worden. Dit zal de behandeling minder gevoeliger maken.

De behandeling duurt een half uur. De behandelperiode kan enkele maanden tot enkele jaren duren. Dit is mede afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de haarcyclus.

Na de behandeling

De huid kan er enkele uren enigszins rood uitzien en warm aanvoelen. Er kan dan gekoeld worden met een koud kompres. Mijd zon en zonnebank minimaal 48 uur na de behandeling in verband met pigmentatie. Je kunt de huid kalmeren met Aloë Veracrème en beschermen met zonnebrandcrème.