Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Zoeken
 

Hotstone massage

Hotstone massage

Bij een hotstone massage wordt gebruik gemaakt van warme basaltstenen. Deze basaltstenen worden in water opgewarmd tot een temperatuur van 45 tot 55 graden Celsius. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel door te dringen, waardoor de massagebehandeling effectiever is.

Een hotstone massage heeft een ontspannende werking. De combinatie van de warme stenen en oliën zorgt o.a. voor een ontgiftende en afvoerende werking van afvalstoffen,  activeert het herstellingsvermogen van het lichaam en vergroot het gevoel van welzijn.

De massage helpt o.a. bij spanningen, spierproblemen, fibromyalgie, gewrichtsproblemen.

De massage begint met gewenning aan de warme stenen. De huid wordt ingesmeerd met etherische ontspanningsolie.

Daaarna wordt een aantal stenen op een deel van het lichaam gelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die meer aandacht nodig hebben. Er wordt afwisselend met en zonder stenen gemasseerd met lange, rustige cirkelvormige strijkingen. Vervolgens worden de stenen verwijderd en dat deel van het lichaam gemasseerd.

Alle behandelingen bestaan uit: rug reinigen met warme kompressen, masseren met etherische oliën in combinatie met hotstones.

Tot slot even bijkomen met kruidenthee of water.